Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en bij te dragen aan onze marketinginspanningen.

Investeer in de toekomst van accountancy samen met deze bedrijven:

Recente donaties
Grootste donatie

Veelgestelde vragen

Het doel van onze campagne is om €500.000 te verzamelen waarmee we onderwijsprogramma's kunnen ontwikkelen en implementeren die middelbare scholieren inspireren om te kiezen voor studies in accountancy en ondernemerschap. Niet onbelangrijk: deze nieuwe leermethode is al in gebruik in verschillende scholen mét resultaat!

Als bedrijf kun je bijdragen door een donatie te doen van €125, gelijk aan een gemiddeld uurloon in de branche, per medewerker. Deze donaties zullen rechtstreeks bijdragen aan de financiering van ons educatieve initiatief. We willen er voor zorgen dat elk kantoor, groot en klein, gelijkwaardig helpt met dit project.

Jouw bijdrage aan #SamenImpact wordt zorgvuldig verdeeld. Ongeveer tweederde van de opbrengst wordt geïnvesteerd in een vierjarig onderzoek om onze nieuwe onderwijsmethode verder te verfijnen en aan te passen aan de behoeften van de markt. Het overige derde deel wordt besteed aan de opleiding van leerkrachten. Als we onze doelstelling van €500.000 overschrijden, kunnen we meer leerkrachten opleiden en zo nog meer leerlingen bereiken.

Onze benadering van lesgeven is revolutionair. We beginnen met het presenteren van het bredere beeld en de totale context aan de leerlingen voordat we in de details duiken. De focus ligt op praktische toepassing, en we passen ons onderwijs aan de interesses en leefwereld van jongeren aan. Deze nieuwe aanpak voldoet ook aan de huidige onderwijseisen.

Eigenlijk zijn het jullie, de donateurs, die dit alles mogelijk maken. Jullie zijn de ware helden in dit verhaal, de financiële ruggengraat van dit nobele project. Maar jullie zijn niet alleen. Er zijn enkele anderen die, net als jullie, deze uitdaging hebben aanvaard.#SamenImpact wordt geleid door Glenn Vandamme en Sven Cornelis van Finplex, bekende namen in de accountancywereld. Ze hebben een vzw opgericht en een partnerschap gesloten met de Universiteit van Gent om dit initiatief te beheren. Een toegewijd operationeel team, onder leiding van deskundigen zoals Professor Dr. Patricia Everaert, Prof. Dr. Evelien Opedecam en Laura Claeys, voert de opdrachten van de leerstoel uit. Samen vormen ze de leerstoel UGent Samen Impact, dat vastbesloten is om accountancy en ondernemerschap bij jongeren te promoten.

Jouw bijdrage aan #SamenImpact is niet slechts een donatie, maar een investering. Het vergroot de instroom in de accountancysector door meer studenten de kans te geven dit vakgebied te verkennen. Het biedt toekomstige ondernemers betere financiële inzichten en verhoogt de zichtbaarheid van jouw bedrijf op onze website. Bovendien ondersteun je een beweging die de manier waarop we accountancy onderwijzen wil veranderen, en dat maakt van jou een pionier en een trendsetter.

Absoluut! Je kunt meer dan één uurloon doneren, en elke extra bijdrage vergroot jouw impact op ons project. Het stelt ons in staat om nog meer leerkrachten op te leiden en een grotere invloed te hebben op het onderwijs in accountancy en ondernemerschap. Jouw gulheid maakt een significant verschil, dus voel je vrij om je bijdrage te vergroten en samen een grotere impact te creëren!

Bouw mee aan de toekomst van accountancy

Als accountant of accountantskantoor kun je bijdragen door een donatie te doen van €125, gelijk aan een gemiddeld uurloon in de branche, per medewerker.